Вершково-шоколадний торт-чізкейк
enjoy
07.11.2014

Складові:
тісто:
- 250 г пшеничного борошна
- 1 куряче яйце
- 160 г холодного вершкового масла
- 60 г цукру
- 1 щіпка солі
- 1 столова ложка какао-порошку
- бобові для випічки коржа

начинка:
- 400 г вершкового сиру
- 50 г цукру
- 100 г білого шоколаду
- 100 г маскарпоне
- 20 г желатину
- сік 1-го лимона
- 100 г натертого або дрібно нарубаного чорного шоколаду
- 200 мл жирних вершків не менше 30% жирності

також:
- 150 г чорного шоколаду
- молочний шоколад для прикраси
- форма для випічки діаметром 24 см

Приготування
Для приготування тіста всі інгредієнти змішати і порубати ножем, після чого швидко замісити і сформувати кулю, обернути його в харчову плівку покласти на 30 хвилин у холодильник. Розігріти духовку до 180 ° C верхнім і нижнім обігрівом.
Форму змастити маслом, тісто розкачати на посипаній борошном робочій поверхні і помістити його у форму і акуратно розподілити. Дно кілька разів наколоти виделкою, накрити папером для випічки, посипати бобовими і випікати в духовці протягом 20-25 хвилин. Потім папір і бобові видалити і дати готовому коржу охолодитися. Охолоджений корж вийняти з форми.
Вершковий сир і цукор збити до отримання однорідної маси. Нарізаний білий шоколад розтопити на гарячій, але не киплячій водяній бані. Шоколад зняти з водяної бані і дати трохи охолонути, а потім з'єднайте з Маскарпоне і швидко змішайте з вершковим сиром.
Желатин замочити в холодній воді, розтопити його на повільному вогні до повного розчинення і дати йому трохи охолонути. В желатин додати лимонний сік і 2 столові ложки суміші вершкового сиру масу акуратно ввести в решті вершковий крем, перемішати до отримання однорідної маси. Шоколадні чіпси змішати зі збитими вершками і з'єднати з основним кремом. Корж повністю заповнити кремом і поставити в холодильник на 2 години.
Шоколад розтопити на водяній бані і дати йому трохи охолонути. Залити торт-чізкейк і прикрасити шоколадною стружкою.



Джерело: Для приготування тіста всі інгредієнти змішати і порубати ножем, після чого швидко замісити і сформувати кулю, обернути
close
Додати свій рецепт