Полуничне різотто

Складові:
- рис для різотто Arborio
- молоко
- вершки 10%(в 3 р менше ніж молока)
- масло вершкове 
- полуниця
- цукор
- лимонна цедра
**

Приготування
Отже, для приготування нам потрібні формочки (якщо готувати порційно), або ж більша ємність - жаростійка, бо страву потрібно запікати.

На дно формочки або ж більшої форми насипаємо рис для різотто, саме такого сорту рис нам потрібен, для гарної консистенції нашої страви (оскільки цей рис має більше крохмалю, то при приготуванні, він буде більш шовковистим, м'яким ), але треба пам'ятати, що рис при варці збільшується в 3 рази. Далі - додаємо цедру лимону, заливаємо рис молоком, додаємо трішки вершків, трішки масла і ставимов духовку на 175 С на 45хв.

За цей час готуємо полуницю. На пательню висипаємо ягоди, коли пустять сік додаємо цукор, хай утвориться солодкий сироп (орієнтовно 5-7 хв). Відставляємо.

Коли рис буде майже готовий (десь за 40 хв., але я кілька разів доливала ще молока) * полити його нашими полуницями і поставити ше на 5 хв. в духовку.

Ось і все смачний та оригінальний десерт готовий.

* потрібно орієнтуватись на свою духовку, якщо часу буде замало/забагато для приготування рису то потрібно ще +/-10хв додати., і ще молоко можна додавати, бовоно випаровується і рис може бути не до кінця готовим
** кількість і розмірність інгредієнтів не писала, оскільки це залежить від посуду в якому будете готувати.



Джерело: Отже, для приготування нам потрібні формочки (якщо готувати порційно), або ж більша ємність - жаростійка, бо страву потр
close
Додати свій рецепт