Полуниця в шоколаді

Складові:
корж-основа: 
- 150 г борошна
- 130 г вершкового масла
- 80 г цукру
- 1 п. ванільного цукру (8гр)
- 1/2 ч.л розпушувача
- 130 г вершкового крекеру

шоколадний корж:
- 130 г цукру
- 4 яйця
- 100 мл рослинної олії
- 100 г натурального йогурту
- 15 г какао
- 200 г муки
- 2 ч.л. розпушувача

крем з полуницею:
- 500 г полуниці (в мене заморожена)
- 100 г молочного шоколаду з йогуртовою начинкою (брала звичайний)
- 500 мл 33 % вершків 
- 50 г цукру
- 40 г швидкорозчинного желатину

шоколадний крем:
- 350 г натурального йогурту
- 100 г чорного шоколаду
- 80 г цукру
- 15 г швидкорозчинного желатину

Приготування
Корж-основа: печиво подрібнити в крихту та додати решту складників. Все ретельно перетерти руками або блендером, до утворення дрібної крихти. На дно форми застелити папір для випічки, викласти масу і щільно утрамбувати пальцями.
Шоколадний корж: яйця, цукор, олію та йогурт збити вінчиком до однорідності. Додати просіяне борошно, розпушувач та какао. Тісто виливаємо на корж-основу та печемо при 180 гр 20-25 хв. Охолодити не виймаючи з форми.
Крем з полуницею: желатин розвести у гарячій воді. Вершки збити в пишну піну, додати розчинений желатин (кімнатної температури). Сюди ж додаємо полуницю та подрібнений шоколад. Рівномірно виливаємо на корж і ставимо на холод.
Шоколадний крем: йогурт збити з цукром, додати розчинений желатин, добре перемішати. Шоколад розтопити та додати до йогуртової маси. Виливаємо поверх полуничного крему і ставимо в холодильник. Прикрасити за бажанням.

close
Додати свій рецепт