Полуничний мус

Складові:
- 0,5 л солодкої жирної сметани
- 200-250 г цукру-пудри
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 300 г полуниць
- 35 г желатину
- 100 мл води

Приготування
Желатин замочити в теплій воді на 5 хв, час від часу помішувати, щоб він повністю розчинився. Я використовую швидкорозчинний харчовий П-11 від "Мрія", або польського виробника, та його тоді потрібно менше. 
Сметану ( в мене сепараторна) збити в пухку масу, поступово підсипаючи цукор - пудру, додати ванільний цукор. 
Полуниці помити, почистити від плодоніжок та перетерти. 
В сметанний крем додати полуниці, вимішати, та поступово влити желатин не вимикаючи міксер. 
Якщо полуниці не дуже солодкі, то додайте ще трішки цукру, на ваш смак.
Такий мус можна залити в креманки, перемастити ним улюблені коржі в роз"ємній формі, чи поєднати з свіжими фруктами.
Поставити в холодильник на кілька годин.



Джерело: Желатин замочити в теплій воді на 5 хв, час від часу помішувати, щоб він повністю розчинився. Я використовую швидкорозчи
close
Додати свій рецепт