Розсипчаста гречка

Складові:
- гречана крупа ядриця 1 частина
- вода 2 частини
- сіль за смаком
Приготування
Закипятити воду, посолити її. Гречану крупу перебрати від сміття і ретельно промити. Крупу висипати в каструлю і накрити кришкою. Зменшити вогонь до мінімального, тримати гречку на плиті 8 хвилин. Каструлю зняти з вогню і укутати в теплий рушник. Дати каші дійти протягом 25 хвилин. Найкраще розсипчасту гречку варити в казанку або каструлі з товстими стінками, в крайньому випадку - в сковороді. Щоб гречка вийшла розсипчаста, під час варіння її не можна перемішувати. Якщо варити її без кришки, то буде потрібно не 2, а 2,5 частини води, так як половина склянки випарується під час варіння. Але традиційно каша повинна пропарюватися під кришкою.
Джерело: Закипятити воду, посолити її. Гречану крупу перебрати від сміття і ретельно промити. Крупу висипати в каструлю і накрити