Картопляно-гречаний пиріг
Тортенко

Складові:
тісто:
- 500 г борошна
- 1 скл. теплого молока
- 1/2 скл. теплої води
- 4 ст. л. олії
- 50 г дріжджів
- сіль до смаку
- цукор

начинка:
- 200 г вареної гречки
- 500 г вареної картоплі
- 1-2 цибулини
- олія
- часник
- сіль
- зелень

Приготування
Молоко+вода, додати чайну ложку цукру, дріжджі - розмішати. Додати решту складників, замісити тісто. Залишити на 15 хв., щоб підросло.
Картоплю (краще всього тільки-но зварену відціджену) потовкти, додати гречку, смажену на олії цибулю, подрібнений часник, підроблену зелень, Все вимішати, посолити-поперчити за смаком.
Форму для пирога змастити жиром. Викласти 2/3 тіста, потім начинку, зверху - накрити рештою тіста. Змастити яйцем, пекти 1 год. при темп-і 200 градусів.



Джерело: Молоко+вода, додати чайну ложку цукру, дріжджі - розмішати. Додати решту складників, замісити тісто. Залишити на 15 хв.,
close
Додати свій рецепт