Гречано-шоколадний торт
Складові:
- 150 г чорного гіркого шоколаду
- 2 ст. л. води або рому (я додавала молоко)
- 150 г вершкового масла
- щіпку солі
- 5 білків (або 4 білки якщо яйця великого розміру)
- 130 г цукру
- 125 г гречаного борошна (можна гречку помолоти та кофемолці)
Приготування
Розтоплюємо шоколад і додаємо в нього 2 ст. л теплої води (молока) або рому.
Масло збиваємо із 60 г цукру і щіпкою солі, перемішуємо із теплим, але не гарячим шоколадом. Поступово всипаємо борошно і ретельно перемішуємо.
Збиваємо білки на міцну піну з 70 г цукру.
Акуратно вводимо білки, перемішуємо з тістом і викладаємо у змащену форму і покриту пекарним папером.
Випікаємо 40-50 хв при 180° у духовці.
Джерело: Розтоплюємо шоколад і додаємо в нього 2 ст. л теплої води (молока) або рому. Масло збиваємо із 60 г цукру і щіпкою солі,