
Складові:
- 1,5 кг ребер свинних
- 1 ст. л. меду
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. олії оливкової
- 1 ст. л. сушеного базиліку
- 0,5 ст. л. подрібненого імбиру
- 0,5 ст. л. кмину
- 0,5 ст. л. подрібнених зерен коріандру
- 1 головка часнику
- 1 цибулина
- сіль, перць до смаку
- 100 г чорносливу (можна не додавати)
Приготування
Ребра помити і порозрізати, покласти на друшляк, щоб стекли.
Приготувати маринад: змішати в окремій посудині рідкий мед, соєвий соус, олію. Часник почистити і посікти ножем - додати до маринаду, туди ж додати подрібнений в ступці коріандр (він тоді більш ароматний, ніж коли готовий з пакетика), свіжонатертий імбир, кмин, базилік, порізану півкільцями цибулю, сіль і перець до смаку (я давала десь 0,5 кофейної ложечки свіжозмеленого перцю і 1 ст. ложку солі). Все гарно розмішати. Ребра скласти в посудину в каструлю або миску, залити маринадом, добре розмішати і поставити в холодильник, хоч би на ніч. Зранку ребра викласти в форму для запікання, вилити залишки маринаду, можна додати 100 г чорносливу і поставити в духовку запікатись - приблизно
на 1 год. 20 год. - 1 год. 40 хв.
Я спочатку запікаю 1 годину прикривши форму (бритванку) зверху фольгою, а потім ще хвилин 20-40 відкривши, щоб гарно зарум'янились.
Джерело: Ребра помити і порозрізати, покласти на друшляк, щоб стекли. Приготувати маринад: змішати в окремій посудині рідкий мед,