
Складові:
- 1.5 скл цукру або 250 г цукрової пудри
- 200 г масла
- 700-710 г борошна
- 3 яйця
- 1 ч.л. соди
- 180-190 г меду
- 1 ч.л. кориці
- 1 ч. л. імбиру
Приготування
Мед довести до кипіння зі спеціями, розтопити масло. Окремо збити яйця з цукром чи пудрою, все з'єднати, додати соду і борошно.
Добре вимісити і поставити в холодильник на 6 годин.
Перед випічкою добре вимісити.
Печемо на пергаменті або силіконовому коврику.
Тісто розкачуємо до 5 мм і обводимо шаблони або вирізаємо формочкою.
Випікаємо при 150-160 градусах (залежно від вашої духовки.
Коли пряники готові дістаємо з пергаментом і кладемо на стіл, зверху кладемо дошку або скло щоб пряники стали плоскі.
На цих пряниках можна малювати або ж просто приклеїти на них вафельну картинку.