Медівник на потім

Складові:
тісто:
- 3 яйця
- 1 склянка цукру
- 1 склянка меду
- 2 ст. ложки сметани
- 1 столова ложка олії
- 0,5 кг муки
- 1 чайна ложечка соди 
- 1-2 чайні ложечки кориці
- 1 склянка горіхів
- жменя родзинок

сироп:
- 3 столові ложки цукру
- 0,5 склянки води

- гвоздика, пахучий перець, мускатний горіх

Приготування
Для сиропу цукор в невеликій посудині поставити на газ і , увесь час мішаючи, довести до темно-коричневого кольору. Обережно (може «стріляти») влити 0,5 склянки кип’ятку, розмішати. Приправи подрібнити, всипати в гарячий сироп, накрити кришкою і залишити, щоб повністю остиг, відцідити. В холодний сироп всипати соду, розмішати.
Горіхи порізати, родзинки запарити і висушити. З муки, потрібної для тіста, взяти 2 столові ложки і вимішати з родзинками і горіхами.
Мед розігріти, щоб був рідкий, остудити.
Збити яйця з цукром, додати мед, сметану, олію. Поступово сипати муку і підливати сироп, додати корицю. Тісто має бути, як густа сметана. Коли тісто добре збилося ( на поверхні з’являються пухирці), всипати горіхи з родзинками і мукою і добре вимішати.
Пекти спочатку при 160, потім 200С . Форма 16х34 см.

close
Додати свій рецепт