
Складові:
- листкове дріжджове тісто 1 кг
- курага 200 г
- горіхи волоські 100 г
- кукурудзяний крохмаль 1 десертна ложка
- кленовий сироп
Приготування
Курагу залити окропом і залишити на 10 хвилин. Розігріти духовку до 180-190 градусів. Злити воду з кураги. Курагу змолоти блендером в пюре. Горіхи подробити не дуже дрібно. Додати горіхи до кураги, туди ж налити кленового сиропу ложки 3 столові, а взагалі - за смаком. Ще я додала десертну ложку кукурудзяного крохмалю, щоб маса не розтікалась. Все ретельно перемішати.
А взагалі можна замість сиропу додати мед. Я вважаю, що мед на квітках та травах буде навіть смачніше. Одна моя знайома сказала, що кленовий сироп нагадує їй сироп з шипшини та цикорію. Вона дещо права. А горіхи теж можна будь-які, смачніше за все пекан, але в мене сьогодні волоські.
Порізати тісто на квадратики 6*6см, розкатати квадратики, щоб стали приблизно 13*13см, та порізати.
Покласти усередину начинку та сплести косичку.
Викласти косички на деко, застелене пергаментом, змастити збитим яйцем та поставити пектись. Як стане гарного золотистого кольору, можна діставати. В мене випікалось 15 хвилин.
Джерело: Курагу залити окропом і залишити на 10 хвилин. Розігріти духовку до 180-190 градусів. Злити воду з кураги. Курагу змолот