Складові:
для тіста:
- 300 г борошна
- 100 г сметани
- 2 яйця
- 50 г масла (маргарину)
- 1 ст. л. цукру
- щіпка соди
для начинки:
- 2 лимони
- 200 г цукру
- 100 г горіхів
- 100 г ізюму
- 1 білок
- цукрова пудра
- ванілін
Приготування
Масло посікти з просіяним з содою борошном, додати цукор, жовтки і сметану, замісити пухке тісто. Поставити в холодне місце на ніч або на 2 год. З цього тіста якнайтонше розкачати корж, розтягнути його руками, змастити білком, накласти начинку і скрутити в рулет. Розрізати його на дві частини і викласти на змащений жиром лист. Змастити білком, посипати ванільним цукром і випікати в розігрітій духовці (220 г) протягом 30 хвилин. Спечений рулет нарізати шматочками і посипати пудрою.
Начинку приготувати так: лимони варити, заливаючи 2-3 рази гарячою водою, зливаючи її. Тоді зняти з плити, воду злити і лимони охолодити. Розрізати навпіл, вийняти зернятка, натерти на грубій терці разом зі шкіркою, вимішати з цукром і зварити до прозорості. Горіхи дрібно посікти, додати помитий ізюм і вимішати з лимонною масою.