Корзинки з горіхами
enjoy
25.05.2016

Складові:
для тіста: 
- 1,5 скл. борошна
- щіпка солі 
- 120 г вершкового охолодженого масла
- 3-5 ст. л. холодної води 

начинка:
- 2 яйця 
- 2/3 скл. коричневого цукру 
- 1 ч. л. ваніліна 
- щіпка солі
- 50 г розтопленого вершкового масла
- 1 скл. рублених горіхів 
- декілька горіхових половинок

Приготування
Тісто: змішати борошно з сіллю. З допомогою двох ножів або в блендері порубати борошно з маслом до утворення дрібної крихти. Постійно помішуючи, влити воду. Додавати по 1 ст. л. до тих пір, поки тісто не буде лиш злегка тримати форму. Зібрати його в кулю, завернути в харчову плівку і охолодити в холодильнику, як мінімум 1 годину. 
Охолоджене тісто розкатати на присипаній борошном поверхні в диск і вирізати кружечки, більші за діаметр ваших формочок. Викласти тісто в формочки. Покласти в холодильник на 20 хвилин.

Начинка: вінчиком збити злегка яйця, вмішати коричневий цукор та сіль. Влити розтоплене масло і ванілін, перемешати і всипати рублені горіхи. 

Випікання: розігріти духовку до 180С. 
Вилити начинку на дно охолоджених формочок, викласти половинки горіхів в бажаному порядку і випікати 15 хвилин, потім зменшити температуру до 170С і випікати ще 10-15 хвилин, поки не зарум'яниться. 
Охолодити та подавати.

close
Додати свій рецепт