Складові:
для тіста:
- 1,5 скл. борошна
- щіпка солі
- 120 г вершкового охолодженого масла
- 3-5 ст. л. холодної води
начинка:
- 2 яйця
- 2/3 скл. коричневого цукру
- 1 ч. л. ваніліна
- щіпка солі
- 50 г розтопленого вершкового масла
- 1 скл. рублених горіхів
- декілька горіхових половинок
Приготування
Тісто: змішати борошно з сіллю. З допомогою двох ножів або в блендері порубати борошно з маслом до утворення дрібної крихти. Постійно помішуючи, влити воду. Додавати по 1 ст. л. до тих пір, поки тісто не буде лиш злегка тримати форму. Зібрати його в кулю, завернути в харчову плівку і охолодити в холодильнику, як мінімум 1 годину.
Охолоджене тісто розкатати на присипаній борошном поверхні в диск і вирізати кружечки, більші за діаметр ваших формочок. Викласти тісто в формочки. Покласти в холодильник на 20 хвилин.
Начинка: вінчиком збити злегка яйця, вмішати коричневий цукор та сіль. Влити розтоплене масло і ванілін, перемешати і всипати рублені горіхи.
Випікання: розігріти духовку до 180С.
Вилити начинку на дно охолоджених формочок, викласти половинки горіхів в бажаному порядку і випікати 15 хвилин, потім зменшити температуру до 170С і випікати ще 10-15 хвилин, поки не зарум'яниться.
Охолодити та подавати.