Корзинки з вишнею та меренгою

Складові:
на 12 невеликих корзинок:
- 250 г борошна
- 170 г вершкового масла
- 50 г цукрової пудри
- 1 яйце
- 1/2 ч. л. кориці
- щіпка імбирю
- щіпка солі

- 400 г вишні(розмороженої)
- 1 ст. л. коньяку, рому або амаретто
- 3 ст. л. цукрової пудри
- 3 білка
- 150 г цукру
- пара капель ванільного екстракту
- пара капель лимонного соку
- мигдальні пластівці

Приготування
Замісити пісочне тісто. Для цього порубати в блендері або на дошці борошно з маслом. пряностями, сіллю і 50 г пудри. Додати яйце і пару ложок холодної води. Тусто повинно зібратись в шар. Завернути його в плівку і поставити на 30 хвилин в холодильник. Розкатати тісто і викласти в формочки для тарталеток. Поставити в холодильник на 30 хвилин. Нагріти духовку до 200 градусів. Вишню полити коньяком і посипати 3 ст. л. пудри, поставити в холодильник.
Поставити формочки на деко, накрити кожну папером для випічки і насипати рис або горох. Випікати 10 хвилин. Забрати папір і випікати ще 8-10 хвилин до золотистого кольору. З вишні злити сік. Білки збити до піків. Продовжуючи збивати, по ложці всипати цукор. Збивати до розчинення цукру. Додати ваніль і лимонний сік. Тарталетки наповнити вишнею. Білкову масу викласти в кондитерський шприц і вичавити на вишні башти з безе. Поставити в духовку на 10-15 хвилин, або поки меренга не стане кремового кольору. Остудити, витягнути з формочок. Посипати обсмаженими мигдальними пластівцями і цукровою пудрою.



Джерело: Замісити пісочне тісто. Для цього порубати в блендері або на дошці борошно з маслом. пряностями, сіллю і 50 г пудри. Дод
close
Додати свій рецепт