Форма 24-36 см.
Складові:
коржі:
- 5 яєць
- 2 скл. цукру
- 1 скл. сметани
- 1 ч. л. амонію
- 2 скл. борошна
макові шаріки:
- 1 скл. маку
- 1 скл. цукру-пудри
- 2 яйця
- 1 скл. мелених горіхів
крем Шарлот:
- 200 г цукру
- 1 яйце
- 150 мл молока
- 350 г масла
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 ст. л. коньяку
Приготування
Коржі: амоній розвести у сметані.
Білки збити з цукром, додати по одному жовтки, сметану з амонієм,борошно.
Розділити тісто на три частини.
Форму застелити пергаментом,викласти одну частину тіста.
На тісто акуратно чайною ложкою викладати маково-горіхові кульки на відстані 1,5 -2 см одне від одного. Так спекти 3 коржі.
Макові шаріки: мак запарити, втерти або змолоти. Додати цукор-пудру,яйця,горіхи.
Крем Шарлот: злегка збити яйце із молоком в каструлі до повного перемішування (не в піну).
Всипати цукор і поставити на вогонь, довести до кипіння і варити ще 5 хв.
Сироп охолодити, накривши плівкою.
Масло кімнатної температури добре збити. Збивати, додаючи по одній столовій ложці сиропу,ванільний цукор. Вкінці додати коньяк.
Джерело: Коржі: амоній розвести у сметані. Білки збити з цукром, додати по одному жовтки, сметану з амонієм,борошно. Розділити ті