Складові:
тісто:
- 1 скл. теплої сметани
- 50 г дріжджів
- 2 ст. л. цукру
- 700 г борошна
- 2 ст. л. цукру
- 350 г маргарину
- 8 жовтків
для макової начинки:
- 1 скл. мел. маку
- 1 скл. цукру
- 100 г масла
- 2 ст. л. сухарів
- 4 збиті білки
горіхова начинка:
- 1 скл. мел. горіхів
- 4 збиті білки
- 2 ст. л. цукру
Приготування
Сметану, цукор, дріжджі - змішати щоб підійшло.
Муку перетерти з маргариною, додати жовтки, цукор в кінці додати сметану з дріжджами.
Замісититісто та поділ на 4 частини
1 Частину коржа ставимо в бляху, мастимо повидлом накриваємо 2 коржем
на 2 корж мастимо макову начинку:
Мак вимішати з сухарями,маслом,а у кінці легко вимішати із збитими з цукром білками.
Накриваємо 3 коржем, зверху мастимо горіховою начинкою:
Горіхи легко вимішати із збитими білками.
Накрити 4 коржем і змастити верх пляцка: 1 жовток збити з 1 ст. л. цукру та 1 ст. л. молока.
Лишити у бляшці пляцок на 1 год, а тоді пекти.
Розмір бляхи 35/28
Джерело: Сметану, цукор, дріжджі - змішати щоб підійшло. Муку перетерти з маргариною, додати жовтки, цукор в кінці додати сметану