Пляцок полуничний поцілунок

Форма 24-36 см.

Складові:
коржі:
- 5 яєць
- 2 скл. цукру
- 1 скл. сметани
- 1 ч. л. амонію
- 2 скл. борошна
- 100 г маку

крем Шарлот:
- 200 г цукру
- 1 яйце
- 150 мл молока
- 400-450 г масла
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 ст. л. коньяку

полунична прослойка:
- 1 кг полуниці
- цукор до смаку
- 40 г желатину

Приготування 
Коржі: амоній розвести у сметані.
Білки збити з цукром, додати по одному жовтки, сметану з амонієм, борошно.
Розділити тісто на три частини. До двох додати мак.
Форму застеляти пергаментом, спекти три коржі. Два з маком, один білий.

Полунична прослойка: желатин розвести у невеликій кількості води, розігріти на водяній бані. Полуницю збити в блендері на пюре, додати цукор до смаку, розігрітий желатин.
Форму, в якій пеклися коржі, застелити харчовою плівкою, вилити половину полуниці. Поставити, щоб застигло. Другу половину зробити таким ж чином.

Крем Шарлот: злегка збити яйце із молоком в каструлі до повного перемішування (не в піну). 
Всипати цукор і поставити на вогонь, довести до кипіння і варити ще 5 хв.
Сироп охолодити, накривши плівкою.
Масло кімнатної температури добре збити. Збивати, додаючи по одній столовій ложці сиропу, ванільний цукор. Вкінці додати коньяк.

Перекладати так: маковий корж-крем-полунична прослойка-крем-білий корж-крем-полунична прослойка-крем-маковий корж.



Джерело: Білки збити з цукром, додати по одному жовтки, сметану з амонієм, борошно. Розділити тісто на три частини. До двох додат
close
Додати свій рецепт