Булочки парижанки

Складові:
тісто:
- 0,5 л молока
- 1,5 скл. цукру
- 5 яєць
- 100 г маргарину
- 50-75 г дріжджів
- 50 г олії
- ваніль
- борошно, щоб було м'яке тісто. 

начинка:
- 350 мл молока
- 2 жовтки
- 2 ст. л. борошна
- 4 ст. л.цукру 
- цедра одного лимону
- 50 г масла
- 1 ст. л. лимонного соку

Приготування
Молоко закип'ятити, додати маргарин. Дати охолонути до кімнатної температури.
Яйця збити з цукром, додати ваніль.
Дріжджі розвести в 50 г теплого молока і 1 ч. л. цукру.
Все змішати і замісити м»яке тісто, в кінці замісу додати олію. Тісто виходить еластичне, не липне до рук. Поставити в тепле місце, щоб підійшло на 3 год.

Начинка: все, крім масла, змішати і варити на повільному вогні , весь час помішуючи, готовий крем повинен булькати. Охолодити до кімнатної температури, додати масло і добре вимішати.
Тісто поділити на кусочки і розкачувати овалом, викласти крем ближче до краю палянички. Закрити крем тістом і добре защипати. Край тіста, який залишився ,розрізати на смужки і згорнути булочку. Булочки викласти на деко, змащене маргарином, дати підійти. Змастити збитим жовтком і пекти 15 хв при температурі 180 градусів. Холодні булочки посипати цукровою пудрою.



Джерело: Молоко закип'ятити, додати маргарин. Дати охолонути до кімнатної температури. Яйця збити з цукром, додати ваніль. Дріждж
close
Додати свій рецепт