Булочки з яйцем та зеленню

Складові:
- 10 г сухих дріжджів
- 100 мл теплої води
- 250 мл кефіру (можна замінити на кисле молоко)
- 1 яйце
- 3 ст. л. цукру
- 50 мл олії
- 0,5 ч. л. солі
- 500 г (можливо трохи більше) борошна
- 1 яєчний жовток для змащування булочок

начинка:
- яйця 3 шт.
- сіль 0,5 ч.л.
- свіжа зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля)
- олія 3 ст.л.

Приготування
Начинка: яйця зварити, почистити, подрібнити. Змішати з олією, сіллю та подрібненою зеленню.
Булочки: розчинити дріжджі в 100 мл теплої води, всипати 1 столову ложку цукру і залишити на 10-15 хвилин, повинна утворитися пишна шапочка. У глибоку миску влити кефір кімнатної температури, олію, додати яйце, 2 столові ложки цукру, сіль, дріжджі,які підійшли,злегка перемішати. Потім всипати просіяне борошно і замісити ніжне, м'яке тісто. Залишити його в мисці на 1-1,5 години, накривши рушником. Тісто має збільшитися в два рази. Готове тісто викласти на стіл, припорошити борошном і добре вимісити його.
Сформувати круглі булочки викласти в тортівницю на пергамент змащений олією.В центрі кожної булочки зробити надріз і закласти туди трохи менше чайної ложки начинки, змастити яйцем і відправити в духовку на 20 – 25 хвилин при температурі 180 гр. Гарячі булочки змастити олією.

close
Додати свій рецепт