Складові:
млинці:
- молоко 1 скл (250 мл)
- яйце 2 шт
- борошно 150 г
- цукор 1 ст. л.
- вершкове масло 1 ст. л.
- сіль
- цедра апельсину
начинка:
- 100 г маку
- 3-4 ст. л. цукру
- 100 г води
начинка 2:
- 200 г вишні
- 3 ст. л цукрової пудри
Приготування
Готуємо звичайні млинці. Беремо молоко кімнатної температури, додаємо яйця, цукор, щіпку солі, розтоплене вершкове масло, потерту цедру апельсину і збиваємо вінчиком чи міксером.
Борошно додаємо поступово і добре збиваємо.
Залишимо відпочити а тим часом зробимо начинку.
Мак перемелемо через м'ясорубку або в кавомолці. В каструльку наливаємо воду, додаємо цукор і даємо щоб розчинився. Як закипить додати мак і проварити хвилин 5 щоб стало в'язкої консистенції.
Печемо млинці на розігрітій сковорідці .
Як остинуть начиняємо. На крайчик млинця клала рядок з вишні, посипала її цукровою пудрою і загортала в один оберт, далі на всю площину млинця що залишився пустим викладала макову начинку і загортала рулончиком до кінця.
Джерело: Готуємо звичайні млинці. Беремо молоко кімнатної температури, додаємо яйця, цукор, щіпку солі, розтоплене вершкове масло