Складові:
- крем-карамель
- молоко 500 г
- яйця 2 шт
- яєчні жовтки 4 шт
- цукор 300 г
- вода 200 г
- масло вершкове (за смаком)
- ванільний цукор 20 г
Приготування
Молоко з ванільним цукром закип*ятити. Відставити. Трішки охолодити.
Всипати 200 г цукру в каструльку і розчинити на середньому вогні (цукор стане золотого кольору). Влити 200 г дуже гарячої води. Закип*ятити.
Вінчиком (НЕ міксером) збити яйця і жовтки з 100 г цукру.
Тонесенькою струйкою влити молоко з ванільним цукром, вимішати вінчиком.
Формочки (краще брати тефлонові чи звичайні кексівнички, силіконові не дуже підходять і щоб були кожна окремо, так зручніше крем-карамель діставати) змазати вершковим маслом. Поставити у велику вогнетривку форму (у мене звичайне велике деко з духовки).
На дно формочок влити по 1,5-2 ст. л. карамелі.
Зверху залити молочно-яєчну суміш. В мене вийшло 12 порцій.
Накрити формочки фольгою. У велику форму налити гарячу воду так, щоб вона доходила до середини формочок.
Пекти крем-карамель 60 хв при t 150*С (готова крем-карамелька буде злегка тремтіти при погойдуванні, але її форма буде досить стійка, а консистенція плотна). Тоді вийняти формочки з духовки, зняти фольгу і дати повністю охолонути. Перед подачею просто перекинути з формочки на тарілку (вона дуже легко виходить).