Як варити макарони
enjoy
07.05.2015

Ставимо каструлю з водою на сильний вогонь і чекаємо, поки вона закипить. Посолити потрібно після закипання - інакше дифузна реакція відбудеться не в повному обсязі, і макарони злипатимуться незалежно від твоїх подальших зусиль. Закидаємо макарони в киплячу воду і трохи зменшуємо газ після того, як вона знову почне кипіти.

Макарони до закипання слід активно перемішувати, оскільки крохмаль, що міститься в них, виходитиме з них, утворюючи клейкий розчин, що сприяє збиттю продукту в ком і прилипанню макаронів один до одного і до стінок та дна каструлі.

Чим активніше і довше помішувати - тим краще. Після закипання води засікаємо п'ять хвилин для макаронів середніх розмірів. Якщо вариться вермішель - цілком імовірно, що вистачить і 3-4 хвилини. Залежить від сили плити. Можна вчинити й простіше - перевіряти м'якість продукту, виловлюючи макаронини і намагаючись їх стиснути. Як тільки вони стають пружними - вони практично готові.

Вимкнувши газ, потрібно швидко злити воду з каструлі в друшляк і добре протрясти макарони, зціджуючи рідину. Потім, під сильним напором води з-під крана, їх слід промити - тоді весь крохмаль, що залишився, піде, і вироби не будуть злипатися і залишаться розсипчастими протягом більш тривалого часу.



Джерело: Макарони до закипання слід активно перемішувати, оскільки крохмаль, що міститься в них, виходитиме з них, утворюючи клей
close
Додати свій рецепт