![](/_pu/31/28527775.jpg)
Форма для випічки 22.5 х 22.5 см.
Складові:
тісто:
- 245 г готового гарбузового пюре (запекти гарбуз в духовці або відварити на пару)
- 2 великих яйця
- 58 г води
- 58 г м'якого вершкового масла
- 490 г борошна
- 10 г свіжих дріжджів
- 45 г цукру
- 0.5 ч. л. солі
- 1 ч. л. кориці
- 0.5 ч. л. меленого імбиру
- 0.25 ч. л. меленої гвоздики
- вершкове масло для змащування тіста
начинка з кориці:
- 1 ст. л. кориці в порошку
- 120 г цукру (бажано коричневого)
- родзинки, сушена журавлина - за бажанням
глазур:
- 115 г цукрової пудри
- 2-3 ст.л. гарячої води або молока
Приготування
Замісити тісто: змішати всі інгредієнти для тіста і замісити м'яке еластичне тісто. Викласти у змащену маслом миску, закрити плівкою або рушничком і дати йому підійти години півтори або поки тісто не збільшиться в розмірі майже вдвічі. Сформувати булочки - розкачати тісто в прямокутник 55 cм на 35 см. Змастити розтопленим вершковим маслом. Залишаючи края, посипати сумішшю з кориці і цукру по всьому прямокутнику, тільки залишити верхній і нижній край чистими. При бажанні ще можна додати родзинки або журавлину. Починаючи знизу вгору закрутити рулет, досить щільно, намагайтеся це робити тільки кінчиками пальців. Защипити кінці. Розрізати на шматочки шириною 2.5-3 см. Викласти у змащену маслом жароміцну форму, залишаючи між булочками небагато місця. Дати підійти майже вдвічі хвилин 30 або близько години при кімнатній температурі. Булочки повинні бути м'якими, пухнастими і пружинити при натисканні. Поки булочки підходять вдруге, розігріти духовку до 190Ц. Випікати булочки хвилин 25-30 або поки вони не будуть золотистого кольору. Вийняти з духовки, дати постояти хвилин 5, потім перевернути і остудити. Після цього назад викласти у форму і полити глазур'ю. Для глазурі треба просіяти цукрову пудру у велику миску, по одній столовій ложці підливати воду ( молоко) змішувати, щоб отримати однорідну глазур. Можна додати трохи лимонного соку, буде приємна кислинка.
Джерело: Замісити тісто: змішати всі інгредієнти для тіста і замісити м'яке еластичне тісто. Викласти у змащену маслом миску, зак