Складові:
- 750 гр сиру 5 % жирності (я брала свіжий домашній сир)
- 2 великі курячі яйця
- 2 ст. л. манки (можна замінити пудингом, кукурудзяним крохмалем або 1 середнім яйцем)*
- 2 - 3 ст. л. в'яленої журавлини без цукру ( можна родзинки, вишні або будь-які сухофрукти чи цукати)
- 2 - 3 ст. л. цукру ( можна більше якщо ви любите солодке).
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- цедра 1 лимона (за бажанням)
для другого шару:
- 300 гр сметани
- 1 яйце
- 1 ст. л. цукру (або 2 ст.л. згущеного молока)
Приготування
Розігріваємо духовку до 160 - 170 С.
Змішуємо усі продукти для першого шару, викладаємо у форму (форму я вистеляю пекарським папером), розрівнюємо.
Печемо 25 - 30 хв, поки запіканка по периметру не стане щільною, але серединка ще буде м'якою.
У цей час змішуємо усі продукти для другого шару.
Витягуємо форму з духовки і виливаємо на сирний корж сметанну суміш. Печемо ще 10-15 хвилин, поки заливка не загусне. Після виключення духовки запіканку можна залишити в духовці ще на 15-20 хвилин.
Запіканку можна їсти як гарячою, так і холодною. Для когось це буде смачний десерт на вечерю, а комусь - смачний сніданок.
Джерело: Розігріваємо духовку до 160 - 170 С. Змішуємо усі продукти для першого шару, викладаємо у форму (форму я вистеляю пекарс