
Складові:
тісто:
- 120 мл молока
- 1 ст. л. цукру
- 1 яйце
- 1 ч. л. сухих дріжджів
- 25 г масла
- щіпка солі
- 300 г борошна
для начинки:
- 100 г ізюму
- 50 г масла
- 4 ст. л. цукру
Приготування
Яйця збити виделкою, додати розтоплене охолоджене масло. Тепле молоко, дріжджі, цукор та сіль розмішати, через 5-7 хвилин додати до яйця з маслом. Замісити тісто, залишити на 1 год (приблизно, щоб підійшло). Розділити на 12 шматків. Кожен зі шматків розкачати в коло, змастити розтопленим маслом, посипати цукром та ізюмом. Скачати у рулет, кожен з рулетів защіпнути у круг. Покласти швом униз. Зробити надріз з обох боків і викласти крила метелика. Дати постояти булочкам, щоб підійшли. Випікати при т.180 гр. 15 хвилин. Виходять хрусткі і ароматні булочки.
Джерело: Яйця збити виделкою, додати розтоплене охолоджене масло. Тепле молоко, дріжджі, цукор та сіль розмішати, через 5-7 хвили