Ванільна баба Гугельхупф

Складові:
тісто:
- 100 г вершкового масла або маргарину
- 100 г цукру
- 2 яєчних жовтки
- 1 ціле яйце
- 500 г борошна
- 2 пачки по 11 грам сухих дріжджів
- 1 щіпка солі
- 250 мл молока
- 100 г родзинок
- 50 г рубаних горіхів (фундук або мигдаль)
- 1 ст. л. рому (коняку)
- ваніль
- 50 г мигдальних пластівців

сироп:
- 150 г білого шоколаду
- 150 мл вершків 20%
- 50 г вершкового масла

Приготування
Збити вершкове масло з цукром до утворення піни. Додати ваніль, яєчні жовтки та яйце. Змішати борошно з сухими дріжджами і змішати з масою, підливаючи молоко. Додати горіхи, ром, сіль. Добре вимісити тісто, доки воно не стане однорідним і блискучим. Обсушити і посипати борошном родзинки, додати до тіста. Змастити маслом форму для випікання і посипати мигдальними пластівцями. Викласти тісто у форму і дати підійти протягом 40 хв. Випікати в духовці при 190 градусах протягом 50-60 хвилин.
На паровій бані розтопити шоколад, додати вершки та масло. Прогріти на вогні, трішки збити вінчиком.
Готову бабу дістати з духовки, полити зверху гарячим сиропом.



Джерело: Збити вершкове масло з цукром до утворення піни. Додати ваніль, яєчні жовтки та яйце. Змішати борошно з сухими дріжджами
close
Додати свій рецепт