Суп томатний з сочевицею

Складові:
- 1 цибулина
- 2 шт. моркви
- 25 мл оливкової олії
- 1 картоплина
- 100 г червоної сочевиці
- 200 мл консервованих томатів
- сіль
- перець мелений
- кріп

Приготування
В каструлю вилити олію, поставити прогріватися, в цей час дрібно порізати цибулю, додати до олії, перемішати, протушити пару хвилин, поки цибуля побіліє і стане м'якенькою. Додати моркву, яку порізати кільцями. В мене булу дуже товства, тому я порізала півкільцями. Протушити все разом ще хвилин 5-7. Як морква стане м'якою - додати дрібно порізану картоплю та сочевицю. Залити все 1 літром гарячої води. Варити 20 хвилин. Потім вилити склянку томатів, кипне і додати спеції та зелень.
Від себе: з осені в мене було багато домашнього зеленого болгарського перцю, а зберігати ніде. Я його перемолола в пюре у блендері разом з морською сіллю, часничком та оливковою олією. Отримане пюре я заморозила в пластикових контейнерах, і тепер додаю у майже у всі страви. Не оминув перчик і цей суп. У піст сочевиця замінює м'ясний білок, вона смачна та поживна.

close
Додати свій рецепт