Піца Маргарита від Юлії Висоцької
Тортенко

Складові:
базове тісто (на дві піци) для піцци:
- 500 мл теплої води
- 4 ч. л. сухих дріжджів
- 2 ст. л. теплого молока
- 4 ст. л. оливкового масла
- 150 г житнього борошна
- 500 г пшеничного борошна
- 1 щіпка морської солі

начинка на 1 піцу:
- 2 помідори
- сир "Моцарелла"
- кілька свіжих листків базіліку
- морська сіль

Приготування
Духовку розігріємо до t 220 градусів.
В велику мисочку вливаємо 150 мл. теплої води і кладемо дріжджі. Після цього як вони розчиняться, всипаємо житнє борошно, вимішуємо і ставимо на 30 хвилин в тепле місце.
Додамо в опару тепле молоко, оливкову олію, сіль, 350 гр теплої води, 500 гр пшеничного борошна і замішуємо тісто. Ставимо на 2 години в тепле місце.
Розділимо тісто на дві частини, розкачаємо тоненько і викладемо на змащений олією протвень.
Викладаємо приготоване з свіжих помідорів томатне п'юре на тісто ( для цього протерти помідори через сито, посолити, зайву рідину злити), зверху потерти сир.Я ще додала пармезанчику.
Випікати в розігрітій духовці 8 хвилин (тут все залежить від того як ви подружились з своєю духовкою). Готову піцу можна посипати базіліком.



Джерело: В велику мисочку вливаємо 150 мл. теплої води і кладемо дріжджі. Після цього як вони розчиняться, всипаємо житнє борошно
close
Додати свій рецепт