Піца-Кейк

Складові:
для тіста:
- 7 гр сухих дріжджів
- 300 гр борошна
- 1 ч.л. солі
- 1 яйце
- 100 мл молока
- 50 гр цукру
- 1,5 ст.л. сметани
- 40 гр вершкового масла

для начинки:
- 30 гр твердого сиру
- 12 шт оливок
- 12 шт в'ялених помідорів
- 6 шт лабане
- 0.5 ч.л петрушки, перетертої із сіллю та оливковою олією
- 5 шт пір'їнок зеленої цибулі

Приготування
Тісто замісила в хлібопічці, для начинки вигребла залишки різної смакоти з холодильника. Взагалі ж можна брати любе дріжджове тісто, яке ви любите, а для начинки згодиться все, що є у вашому холодильнику, але мушу сказати, що лабане з часничком та в'ялені помідори у здобному тісті смакують просто неймовірно, виходить такий ніжний кремовий смак, дуже соковита начинка.
Порції з одного замісу мені вистачає на 12 шт. кейків, якраз скільки в мене є формочок для кексів - звідси і порційність в інгрідієнтах начинки.
Отже, замісити здобне тісто. Після того, як підійде, розділити його на 12 рівних частин, кожну скатати в маленьку кульку, а кульку потім розкатати товщиною десь в 1 см. На середину кожного кружальця покласти натертий або тонко нарізаний твердий сир, розрізану пополам оливку, в'ялений помідорчик, пів-кульки лабане, трішечки перетертої петрушки, зверху присипати дрібно порізаною зеленою цибулькою. Тісто защіпнути з чотирьох кінців, як би в мішечок такий, не щільно закручений, і перенести в змазану олією формочку для кексів. Залишити на 30 хв. у теплому місці. Потім змазати яйцем, збитим із молоком і поставити у нагріту до 200 градусів Цельсія духовку. Випікати 15 хвилин.
Така собі піца-кейк готова. Для пікніка саме то.

close
Додати свій рецепт