Грибна юшка карпатська

Складові:
- 1/2 курки домашньої
- 3 морквини
- 1 цибулина
- 1/4 невеликої капустини
- сіль, перець
- 3-4 л води
- 300-400 г білих грибів (свіжих чи морожених)
- локшина
- зелень

Приготування
Воду (для бульйону) доводимо до кипіння. 
Тим часом курку нарізаємо на невеликі шматочки, заливаємо водою і в окремій посудині доводимо до кипіння і варимо 2-3 хв. Злити воду, шматочки курки добре промити та вкинути до банячка з водою, яка починає кипіти (для бульйону). Курячий бульйон варимо на повільному вогні приблизно 2-3 години( не повинен кипіти, а лиш тліти). 
Гриби почистити, нарізати невеликими шматочками. 
Цибулю нарізати півкільцями, протушити на олії до золотистого кольору, додати гриби і тушити-смажити приблизно 10 хв.
За 30-40 хв. до завершення вкинути у бульйон моркву, нарізану брусками. Посолити, додати 5-6 горошин пахучого та з 10 горошин чорного перцю. Ще через 5 хв. додати цілу четвертинку капустини.Ще через 5 хв. додати підсмажені гриби з цибулею. Досолити до смаку. 
Окремо відварити локшину (бажано тоненьку). В тарілку кладемо трішки локшини, шматочок курки, доливаємо юшки, посипаємо зеленню та смакуємо.



Джерело: Воду (для бульйону) доводимо до кипіння. Тим часом курку нарізаємо на невеликі шматочки, заливаємо водою і в окремій пос
close
Додати свій рецепт