Грибна лазанья
sofi
30.11.2018
Залийте білі гриби водою в невеликій мисці, підходящої для мікрохвильової печі, накрийте поліетиленовою плівкою, зробіть кілька отворів для пари і поставте в мікрохвильову піч на високу потужність на 30 секунд. Дайте постояти близько 5 хвилин, поки гриби пом'якшаться. Дістаньте гриби з рідини і крупно порубати. Процідіть рідину і відкладіть гриби і рідину в сторону.
Поставте стійку духовки в центр і розігрійте духовку до 220 градусів. Викладіть гриби Портобелло рівним шаром на аркуші для випічки і полийте 2 столовими ложками олії, так, щоб покрити гриби рівномірно, посипте 1/2 чайної ложки солі і 1/2 чайної ложки перцю і перемішайте ще раз. Смажте гриби, поки вони не зморщаться а вся рідина випарується, близько 30 хвилин. Дайте грибам охолонути.
Поки гриби смажаться, нагрійте 1 столову ложку масла в 12-дюймової сковороді на середньому вогні. Додайте цибулю, 1/4 чайної ложки солі і 1/4 чайної ложки перцю і смажте, помішуючи, поки цибуля не стане коричневого кольору. Перекладіть цибулю в велику миску і відставте убік.
Тим часом, добре поріжте шампіньйони в комбайні. Розігрійте 1 ст.л. рослинної олії на сковороді і обсмажте печериці, щоб випарувалася вся волога.
Зменшіть вогонь до середнього і додайте білі гриби, 1 столову ложку часнику, 1 чайну ложку солі, 1 чайну ложку перцю. Обсмажуйте, часто помішуючи, поки часник не дасть аромат, близько 1 хвилини. Додайте вермут і готуйте, помішуючи, поки рідина не випарується, від 2 до 3 хвилин.
Додайте вершкове масло і грійте, поки розтопиться. Додайте муку. Поступово додайте від Грибова рідину, що залишилася. Додайте молоко і мускатний горіх. Збільште вогонь до середньо-високого і доведіть суміш до кипіння. Зменшіть вогонь і кип'ятити на повільному вогні, поки соус не загусне до стану густих вершків, від 10 до 15 хвилин. Зняти з вогню і перемішати з 2 столовими ложками петрушки і 1/4 чашки базиліка.
Змішайте два види сиру в мисці. Гриби Портобелло з цибулею викладіть у великуий посуд. Викладіть листи лазаньї в форму і залийте гарячою водою на 5 хвилин, іноді піднімаючи листи, щоб уникнути злипання. Дістаньте аркуші з води і розкладіть на рушник. Витріть форму і обмажте її маслом.
Обережно розподіліть на дно форми 1 склянку грибного соусу, на нього викладіть 3 листа лазаньї. Потім розподіліть ще 3/4 склянки соусу, 2 склянки грибний суміші і 3/4 суміші сирів. Повторіть так само ще 2 шари. Зверху покладіть 3 листа лазаньї та залийте залишившимся грибним соусом. Змастіть фольгу маслом і закрийте нею лазанью. Випікайте до бульбашок, близько 20 хвилин.
Поки лазанья випікається, об'єднайте решту 2 столові ложки петрушки, 2 столові ложки базиліка і 1 чайну ложку часнику з цедрою в невеликій мисці. Збільшіть температуру в духовці до 260С, зніміть фольгу з лазаньї і продовжуйте випікати, доки сир зверху стане плямисто-коричневим, від 6 до 8 хвилин. Дістаньте лазанью з духовки і відразу посипте рівномірно сумішшю трав. Дайте лазанї постояти 15 хвилин, потім розріжте на шматки і подавайте.

- 15 г сушених білих грибів, промитих
- 1 склянку води
- 60 г капелюшків грибів Портобелло, порізаних
- 4 столові ложки оливкової олії
- 2 великих червоних цибулин, нарізаних
- 200 г печериць, помитих і порізаних
- 4 середніх зубчики часнику, подрібнити
- 1/2 чашки сухого вермуту
- 3 столові ложки несолоного вершкового масла, плюс додатково для змазування каструлі
- 3 столові ложки борошна
- 3 1/2 склянки молока
- 1/4 чайної ложки мускатного горіха
- 1/4 склянки подрібненого свіжого листя петрушки
- 1/4 склянки рубленого свіжого базиліка, плюс додатково 2 столові ложки
- 200 г італійського сиру фонтіна, подрібненого
- 40 г сиру Пармезан, тертого
- 12 аркушів лазаньї No-boil (без варіння)
- 1/2 чайної ложки тертої цедри лимона
close
Додати свій рецепт