Кексики з чорницями

Порція на 12 штук (діаметр паперових тарталеток 5 см).

Складові:
- 2 великих яйця
- 0,5 ч.л. ванільного цукру
- 80 г цукру
- 0,5 ч. л. куркуми
- 120 г борошна
- 0,5 ч.л. розпушувача
- 2 ст. л. олії
- 2 ст. л. окропу
- склянка чорниць

для декору:
- 100 г шоколаду
- 50 мл жирних вершків або сметани
- 2 ст. л. ягід

Приготування
Яйця (кімнатної температури) збити з цукром та ванільним цукром до пухкої густої маси (приблизно 10-15 хв).
Додати куркуму, борошно, розпушувач, олію, окріп ( прямо в тісто) і повільно збити на маленьких оборотах міксера до поєднання інгридієнтів ( 1-2 хв).
В останню чергу додати чорниці і вимішити ложкою ( не міксером!)
Накладати в паперові формочки на 2/3 об'єму.
Пекти при 170* 20 хв.
Готовність перевіряти зубочисткою.
Охолодити.
Шоколад розтопити з вершками на водяній бані.
Охолодити, накласти по чайній ложці на кексики, посипати ягодами.
Можна прикрасити збитими вершками. 



Джерело: Яйця (кімнатної температури) збити з цукром та ванільним цукром до пухкої густої маси (приблизно 10-15 хв). Додати курку
close
Додати свій рецепт