М'ясний паштет

Складові:
- 600 г печінки
- 600 г нежирного м'яса (яловичина, або свинина, або 1 крілик)
- 600 г жирної свинини (найкраще – підгорля)
- 4 цибулини
- 1 корінь петрушки
- 1 – 2 морквини
- лавровий листок, перець-горошок гіркий і пахучий
- 4 яйця
- 1 столова ложка маргарину
- 1 столова ложка крохмалю
- 1 столова ложка манки

Приготування
М'ясо нарізати середніми шматками, залити невеликою кількістю води, щоб тільки прикрила м'ясо. Варити до напівготовності. Додати 1 цибулину, моркву, петрушку, лавровий листок і перець, трохи посолити, варити до готовності, відставити, щоб остигло.
Печінку нарізати середніми шматками, залити кип’ятком, варити 4 хв., відцідити, відставити, щоб остигла.
3 цибулини посікти, втушити на олії до золотистого кольору.
М'ясо відцідити, рідину не виливати.
М'ясо, печінку, цибулю, моркву і петрушку тричі змолоти на м’ясорубці. Додати збиті яйця, маргарин, трохи рідини, в якій варилося м'ясо, крохмаль, манку, сіль і перець до смаку. Вимішувати, як тісто, поки не почне відставати від рук. Консистенція – як густа сметана. 
Форма 16х34 см. Форму вистелити папером. Пекти при 180 – 190 С, перевірити готовність, встромивши сірник в центрі паштету. Якщо сірник сухий, а паштет прирум’янився – вийняти, як трохи підстигне, викласти на дощечку, щоб повністю остиг.

close
Додати свій рецепт