Мармуровий кекс від Дарії Цвек
Тортенко

Складові:
- 500 г борошна
- 250 г масла
- 500 г цукру
- 6 яєць
- 200 г сметани
- 15 г розпушувача до тіста або 10 г амонію
- 1 п. ванільного цукру
- 50 г какао

Приготування
М'яке масло збити з цукром, по одному додавати білки, продовжуючи збивати. Дати сметану і поступово додавати муку, розпушувач і ванільний цукор. Окремо добре збити білки і акуратно вимішати зі замішеним тістом. До одної половини додати какао. Викладати у добре змащену жиром форму, чергуючи кольори. Класти ложкою два різних тіста в одне і те ж місце (біле, зверху коричневе, потім знову біле і т. д, приблизно 4 ложки в одне місце, а потім збоку знову таку ж саму порцію...) Можна декілька раз провести ножем по тісту, щоб кольори трошки перемішались...
Виходить два кекси!
Випікати 45 хв, при температурі 190-200 градусів.



Джерело: М'яке масло збити з цукром, по одному додавати білки, продовжуючи збивати. Дати сметану і поступово додавати муку, розпу
close
Додати свій рецепт