Лимонний кекс з маком
enjoy
12.05.2015

Складові:
- 1 лимон 
- 300г борошна 
- пів пакетика розпушувача
- сода 1/4 ч.л. 
- щіпка солі
- 250г цукру 
- 125 мл. сметани 
- 2 ст.л. маку 
- 175г вершкового масла 
- 4 яйця 
- 1 ч.л. ванільної есенції

заливка: 
- 2 ст.л. сметани 
- сік одного лимона 
- цукор 1 ст.л. 
- мигдальна стружка цукрова пудра для посипання 

Приготування
Борошно змішуємо в окремій мисці з розпушувачем, щіпкою солі, содою і маком. 

М'яке вершкове масло розтираємо з цукром. 

Додаємо яйця і збиваємо з допомогою міксера. 

Поперемінно добавляємо борошно і сметану. Збиваємо 3-4 хвилини. 

Добавляємо ванільну есенцію. 

З лимона знімаємо цедру. 

Добавляємо до тіста. 

Викладаємо в змащену вершковим маслом форму для випічки та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. 
Готовність визначаємо за допомогою зубочистки.

Тим часом робимо сметанну заливку:  в каструльці нагріваємо сік лимона, добавляємо 1 ст. л. цукру и 2 ст. л. сметани. Перемішуємо до розчинення цукру і заливаємо готовий гарячий кекс і даємо просочитися за допомогою силіконової форми для випічки, відтягуючи краї форми.

Зверху посипаємо цукровою пудрою та мигдальною стружкою.



Джерело: Борошно змішуємо в окремій мисці з розпушувачем, щіпкою солі, содою і маком. М'яке вершкове масло розтираємо з цукром. Д
close
Додати свій рецепт