Кекс цитриново - шоколадний

Складові:
- 250 гр. масла
- 500 гр. муки
- 3 п. кисілю лимонного
- 2 ст. лож. какао
- 1 ст. ( 200 гр. ) води
- 3 ч. лож. розпушувача
- 1 - 1,5 стак цукру ( я давала 1 стакан, мені достатньо)
- 5 яєць
- 1 ст. цукрової пудри
- 4 ст. лож. лимонного соку
- терта цедра з лимона ( для посипки)

Приготування
Всі складники повинні бути кімнатної температури.
Масло розтопити і остудити ( воно повинно бути рідкувате).
Жовтки збити з цукром до білого кольору, поступово, по ложці, додавати масло, воду і муку перемішану з розпушувачем, чергуючи до вичерпання продуктів.
1/4 тіста відділити і додати до неї какао. А до решти тіста додати кисіль. Все добре вимішати.
Білки збити до стійких піків. 1/4 білків додати до шоколадного тіста, а решту до світлого.
Форму змастити маслом і обсипати панірувальними сухарями. У форму викладати почергово світле і темне тісто. Випікати приблизно 50 - 60 хв. при теипературі 190 градусів. Коли кекс вистигне, полити його люкером і посипати тертою цедрою лимона.
Люкер : до пудри поступово додавати лимонний сік і інтенсивно втирати.



Джерело: Всі складники повинні бути кімнатної температури. Масло розтопити і остудити ( воно повинно бути рідкувате). Жовтки збит
close
Додати свій рецепт