Грушеве варення з маком

Складові:
- 1 кг. груш (почищенині і без серцевинки)
- 150 - 200 г цукру
- 1 ст. л. насіння маку
- 1 лимон

Приготування
Груші порізати кубиками, присипати цукром і полити соком з одного лимону. Дати настоятись поки груші пустять сік і цукор майже розчиниться (це десь 1-1.5 год).
Довести груші до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. Варити ще 15 - 20 хвилин.
Насіння маку обсмажити на сухій сковороді, розтовкти в ступці. Розтовчений мак всипати у варення і варити 5 - 10 хвилин до загустіння.



Джерело: Груші порізати кубиками, присипати цукром і полити соком з одного лимону. Дати настоятись поки груші пустять сік і цукор
close
Додати свій рецепт