Баклажани в маринаді

Складові:
- 3 баклажани 
- 1 середня голівка часнику 
- 2 червоних і 2 жовтих перця
- 1 гострий перчик(по бажанню) 
- петрушка та кріп (по 2-3 ст. л.-нарублені) 
- сіль, чорний перець
- 1/3 скл. оцту (виноградного або яблучного) 
- 2/3 скл. кип'яченої води 
- олія

Приготування
Баклажани нарізати на кружечки і помістити в велику посуду з соленою водою на 1 годину. 
Через годину витягнути з води, відтиснути в долонях і промокнути паперовими рушничками. 
В сковорідці розігріти олію і підсмажити баклажани, але не до 100% готовності - вони повинні бути м'якими, але не пересмаженими, світлими. Кожен шматочок промокнути паперовим рушничком.
Перці запекти в духовці, очистити та нарізати кубиками.
Зелень дрібно нарізати, часник видавити через часникодавку. 
Змішати перець з часником та зеленню. Посолити, поперчити. 
В скляний посуд викладати шарами - шар баклажанів, посипати сумішшю перців, знову баклажани, і знову перці.
Змішати оцет, воду, сіль і перець. Залити баклажани. Рідина повинна тільки покрити верхній шар, не більше. Накрити кришкою. 
Бажано приготувати за день до подачі на стіл.

close
Додати свій рецепт