Паска ніжна Великодня

Складові:
- ! л молока
- 1,5 пач(150гр)држджів
- 1,5 ст цукру,
- щіпка солі
- 12 яєць(3 яйця+9 жовтків)
- 150 гр масла
- ванілін
- родзинки
- цедра одного лимона
- мука

Приготування
Борошно перемішати з розчиненими в теплому молоці дріжджами(має бути як густа сметана) і залишити, щоб розчина підійшла.
Яйця розтерти з цукром, ванільним цукром і сіллю.Лимон потерти на грубі тертці разом із шкірою. До розчини додати яєчну суміш,решту борошна і місити тісто.

Наприкінці додати розтоплене масло та родзинки і дуже добре вимісити. 

Накрити, залишити, щоб тісто підійшло.

Коли тісто підійде і збільшиться в об’ємі в 2 рази, поділити його і викласти у форми, заповнивши їх тістом на 1/3 висоти. Форми попередньо змастити маслом чи маргарином і застелити папером, котрий також необхідно змастити. Форми з тістом поставити в тепле місце на 60-70 хв., щоб тісто підійшло.

Поверхню змастити жовтками. Випікати при температурі 180-200оС протягом 30-60 хв.(залежно від маси виробу).


Корисні поради
• тісто для паски місять якнайдовше, поки воно не перестане прилипати до рук.
• тісто для паски любить тепло і боїться протягів.

• тісто повинно підходити три рази :
перший раз підходить розчина;
другий – коли додали всі продукти;
третій – коли тісто виклали в форми.

• форми для випічки пасок заповнюють лише на 1/3 їх висоти.
• перед випічкою духовку необхідно добре прогріти.
• цукровою пудрою паски посипають відразу після випічки.

close
Додати свій рецепт