Цукати з апельсинових кірок
enjoy
25.05.2016

Складові:
- апельсинові кірки 500 гр
- цукор 600 гр.
- вода для сиропу 1,5-2 скл.
- сік половини лимона або лимонна кислота 1/3 ч.л.

Приготування
Апельсини ретельно миємо, очищаємо, кірку нарізаємо смужками довільної довжини. Нарізані кірки складаємо в каструлю, заливаємо кип'яченою холодною водою. Вимочуємо апельсинові кірки на протязі 2-3 днів, міняючи воду кілька разів на добу (3-4 рази буде достатньо).
Зливаємо воду, заливаємо кірки окропом, доводимо до кипіння і варимо 10-15 хвилин, воду знову зливаємо.
Робимо сироп. Для цього розчиняємо в окропі цукор, доводимо до кипіння і перекладаємо кірки в сироп. Сироп з кірками знову доводимо до кипіння і варимо хвилин 10. Знімаємо з вогню, даємо настоятися 3-4 години. Знову доводимо до кипіння, варимо кілька хвилин і знову знімаємо з вогню і настоюємо. Повторюємо процедуру 3-4 рази. В кінці останнього варіння додаємо сік половини лимона або лимонну кислоту. Знімаємо з вогню і витримуємо 1,5-2 години. Відкидаємо на друшляк і зливаємо сироп!
Розкладаємо кірки на листі пергаменту і даємо підсушитися протягом доби або просушуємо в духовці на мінімальному вогні 15-20хв.
Цукати можно використовувати у випічці або просто як цукерки до чаю,дуже смачно!

close
Додати свій рецепт