Вершково - лимонне морозиво

Складові:
- вершкове морозиво
- 0,5 л вершків (від 33%)
- 300 мл молока
- 75 г цукру
- 25 г пудингу ванільного (сметанкового)
- цукор ванільний 

лимонний курд:
- 250 гр цукру
- 1 ст л крохмалю
- дрібка солі
- 1 скл лимонного соку
- 3 яйця
- 1 ч л цедри лимона
- 100 гр масла ( якщо для крему то 200 гр)

Приготування
В молоці розводимо цукор, ванільку і доводимо до кипіння. Пудинг розчиняємо і виливаємо до утвореної суміші, проварюємо, має вийти "рідка сметана". Охолоджуємо при кімнатній температурі, потім в холодильнику.

Вершки збиваємо і трохи охолоджуємо.

Готуємо лимонний курд: змішати цукор, крохмаль, сіль, яйця, лимонний сік. Варити на водяній бані до загустіння ( в мене це зайняло 10 хв). Зняти з бані, охолодити , додати цедру лимона і масло, вимішати до однорідності. Розлити в креманки і поставити в холодильник на 3-4 год. Якщо курд використовувати як крем до торта, то просто охолодити і перемастити ним торт, поставити в холодильник. Охолоджуємо.

Змішуєм вершкове морозиво і лимонний курд, але щоб залишилися видно шари.

Заморожуємо в кілька годин.



Джерело: В молоці розводимо цукор, ванільку і доводимо до кипіння. Пудинг розчиняємо і виливаємо до утвореної суміші, проварюємо,
close
Додати свій рецепт