Суп з броколі з креветками і сухариками

Складові:
- щіпка тертого мускатного горіха
- 1 скл. вершків 20%
- 1 л овочевого або курячого бульйону
- сіль, перець
- 1 велика цибулина
- 8 великих креветок
- 2 ст. л. вершкового масла
- 1 зубчик часника
- 750 г броколі

крутони:
- 4 шматочка білого хліба без кірки
- 2 ст. л. олії
- 2 зубчика часника

Приготування
Броколі вимити і розібрати на невеликі суцвіття. Стебло нарізати невеликими шматочками. Цибулю та часник почистити та подрібнити.

Закип'ятити в каструлі підсолену воду, покласти броколі і варити 4 хвилини. відкинути на дуршлаг, обдати холодною водою. Відкласти 6 невеликих суцвіть. Розігріти в каструлі вершкове масло, обсмажити цибулю та часник 3 хвилини. Влити половину бульйону, додати броколі. Тушкувати на середньому вогні близько 10 хвилин.
Дати овочам трохи вистигнути і потім подрібнити блендером в пюре.
Тим часом кожен зубчик часника розрізати пополам і натерти шматки хліба. Потім порізати хліб кубиками. Обсмажити їх в олії.
Креветки відварити в киплячій підсоленій воді, після чого почистити. Перекласти на тарілку, накрити і залишити в теплому місці.
Влити в каструлю з супом бульйон, що залишився і довести до кипіння. Приправити мускатним горіхом, сіллю і перцем. Влити вершки і через 1 хвилину зняти з вогню, не доводячи суп до кипіння. Розлити суп по тарілкам, в кожну покласти по 1 відкладеному суцвіттю броколі і по 1 креветці. Подавати з крутонами.



Джерело: Броколі вимити і розібрати на невеликі суцвіття. Стебло нарізати невеликими шматочками. Цибулю та часник почистити та по
close
Додати свій рецепт