Бісквітний рулет з вишневим кремом

Складові:
для тіста:
- 5 яєць
- 5 ст.л. цукру
- 2 ст.л. борошна
- 2 ст.л. какао

для крему:
- 150г. масла
- 2 жовтки
- 2 ст.л муки
- 300мл. молока
- 3/4 склянки цукру
- вишневий сироп або джем до смаку

Приготування
Включити духовку. Відокремити ретельно білки від жовтків. 
Ретельно збити білки, потім додати половину цукру і знову збити (міксером або блендером). 
Додати до жовтків другу половину цукру і також добре збити разом(міксером або блендером). 
В білкову масу влити збиті жовтки з цукром, обережно перемішуючи знизу вгору ложкою, щоб не осів білок. 
Борошно і какао додавати маленькими порціями, через сито, обережно перемішуючи до однорідної маси. 
Деко застелити папером для випічки. Вилити на папір шоколадне тісто. Деко поставити в духовку на середню полицю. Випікати при температурі 180градусів приблизно 15 хвилин (залежить від духовки). Духовку не відкривати!. 
Готовий бісквіт дістати з духовки. Швидко скрутити рулет. (Я рулет скручую з пергаментом). Скручений рулет залишити швом вниз і накрити полотенцем, до охолодження. 

Приготування крему: жовтки, цукор, 2 ст.л. борошна і половину склянки холодного молока добре розмішати, можна міксером 
Обережно закип'ятити решту молока, зменшити вогонь і вливати суміш в молоко тонкою струйкою, постійно помішуючи, щоб не пригоріло. Все остудити. 
Масло збити міксером. Додавати в нього поступово заварений крем (спочатку по 1-2 ст.л., в кінці по 3-4 ст.л.). Продовжуємо збивати. В кінці додаємо вишневий сироп або крем до смаку.

Збір рулету.
Розкручуємо обережно наш охолоджений рулет, і знімаємо пергамент. 
Пропитуємо його трошки сиропом .
Викладаємо на шоколадний бісквіт крем й обережно скручуємо.



Джерело: Включити духовку. Відокремити ретельно білки від жовтків. Ретельно збити білки, потім додати половину цукру і знову збит
close
Додати свій рецепт