Складові:
для тіста:
- 5 яєць
- 5 ст.л. цукру
- 2 ст.л. борошна
- 2 ст.л. какао
для крему:
- 150г. масла
- 2 жовтки
- 2 ст.л муки
- 300мл. молока
- 3/4 склянки цукру
- вишневий сироп або джем до смаку
Приготування
Включити духовку. Відокремити ретельно білки від жовтків.
Ретельно збити білки, потім додати половину цукру і знову збити (міксером або блендером).
Додати до жовтків другу половину цукру і також добре збити разом(міксером або блендером).
В білкову масу влити збиті жовтки з цукром, обережно перемішуючи знизу вгору ложкою, щоб не осів білок.
Борошно і какао додавати маленькими порціями, через сито, обережно перемішуючи до однорідної маси.
Деко застелити папером для випічки. Вилити на папір шоколадне тісто. Деко поставити в духовку на середню полицю. Випікати при температурі 180градусів приблизно 15 хвилин (залежить від духовки). Духовку не відкривати!.
Готовий бісквіт дістати з духовки. Швидко скрутити рулет. (Я рулет скручую з пергаментом). Скручений рулет залишити швом вниз і накрити полотенцем, до охолодження.
Приготування крему: жовтки, цукор, 2 ст.л. борошна і половину склянки холодного молока добре розмішати, можна міксером
Обережно закип'ятити решту молока, зменшити вогонь і вливати суміш в молоко тонкою струйкою, постійно помішуючи, щоб не пригоріло. Все остудити.
Масло збити міксером. Додавати в нього поступово заварений крем (спочатку по 1-2 ст.л., в кінці по 3-4 ст.л.). Продовжуємо збивати. В кінці додаємо вишневий сироп або крем до смаку.
Збір рулету.
Розкручуємо обережно наш охолоджений рулет, і знімаємо пергамент.
Пропитуємо його трошки сиропом .
Викладаємо на шоколадний бісквіт крем й обережно скручуємо.
Джерело: Включити духовку. Відокремити ретельно білки від жовтків. Ретельно збити білки, потім додати половину цукру і знову збит