Стейки тунця мариновані в медово-соєвому соусі з часником

Складові:
- 1 кг стейків тунця
- 1 ст. ложка рідкого натурального меду
- 2 ст. ложки соєвого соусу
- 4 великих зубці часнику
- 1 ст. ложка суміші улюблених трав (орегано, майоран, чебрець, базилік, листя петрушки)
- сіль, суміш перців до смаку

Приготування
В окремій посуді змішати усі інгредієнти для соусу: дрібно посічений часник, мед, соєвий соус, трави, сіль і суміш перців.
Залити помиті і підсушені паперовими серветками стейки тунця. Гарно вимішати і залишити маринуватись на 30-40 хв.

Тим часом приготувати гарнір до стейків: 1 невелику цибулину порізати півкільцями, 1 моркву порізати, як подобається, 300 г порізаних кільцями кабачків ( в мене морожені), 300 печериць порізати, як подобається , 1 порей порізати навскоси.
Овочі скласти в сковорідку, додати 1 ст. ложку оливкової олії і потушити, час від часу помішуючи до готовності (20-30 хв.), в кінці додати до смаку сіль і перець.

Замариновані стейки смажити на сухій сковороді, або сковороді гриль. 
Тунець сам по-собі жирний і олія там зайва.



Джерело: В окремій посуді змішати усі інгредієнти для соусу: дрібно посічений часник, мед, соєвий соус, трави, сіль і суміш перці
close
Додати свій рецепт