
Складові:
- 800 гр лосося
- 1 апельсин
- 2 ст. л. лимонного соку
- 30 мл сухого білого вина
- 2 куряячих яйця
- 50 г масла
- 4 г пшеничного борошна
- 1 ч. л. італійських трав
- сіль морська
- петрушка свіжа
Приготування
Стейки лосося миємо, висушуємо паперовим рушником, солимо і заправляємо італійськими травами. Потім викладаємо рибу в пароварку. Готуємо 15-20 хвилин. Поки риба готується, робимо соус. З одного апельсина вижимаємо сік. Вершкове масло розтоплюємо в сковороді. Додаємо апельсиновий сік, 2 столові ложки лимонного соку і 2 столові ложки вина. Потім кладемо кубик льоду або 2 столові ложки крижаної води і відразу додаємо 2 жовтки і чайну ложку без гірки борошна. Постійно помішуючи, доводимо соус до загустніння. На це піде хвилин 5. Солимо за смаком. Цієї кількості соусу вистачить рівно на 2 стейка. У готовий соус кладемо петрушку. Лосось готовий. Викладаємо стейки на тарілку, поливаємо соусом і подаємо.
Джерело: Стейки лосося миємо, висушуємо паперовим рушником, солимо і заправляємо італійськими травами. Потім викладаємо рибу в па