Стегенце куряче смажене

Складові:
- 1 скл. олії для смаження

начинка:
- 3 курячі стегенця
- 1 цибулина
- солона соломка товстенька -для "кісточки"

тісто для рум'яної скоринки:
- 1 скл. нежирної сметани
- 2 ст. л. майонезу
- 300 г борошна
- сіль
- перець
- 0,5 ч. л. соди

Приготування
До просіяного борошна додати сметану,майонез,сіль,соду і замісити крутеньке тісто ,- ставимо його в холод на 30 хвилин.
З курячих стегенець зняти шкірку,відділити філе від кісточки,перекрутити його через м'ясорубку.Цибулю дрібно посікти.
До фаршу додати цибулю,сіль,перець. Ретельно перемішати.
Тісто розділити на дві частини, розкачати в тонкий пласт товщиною не більше 1 мм, нарізати на полоски шириною 2-3 см і довжиною до 20 см.
Столовою ложкою набирати фарш, обкачати його в борошні,надаючи форму циліндра .
З однієї сторони "стегенця" втикнути соломинку наполовину, 2-3см."кісточки"повинно бути ззовні) Одержуємо таку собі котлетку на паличці. Обгортаємо її полоскою тіста.
В глибокій посудині у нас кипить олія_ми обсмажуємо в ній наші "стегенця"з обох сторін до рум'яної скоринки.
Подавати на пласкій тарілці і прикрасити гілочками петрушки.



Джерело: До просіяного борошна додати сметану,майонез,сіль,соду і замісити крутеньке тісто ,- ставимо його в холод на 30 хвилин.
close
Додати свій рецепт