Курка по-китайськи
Складові:
- курка 1,3 - 1,5 кг
- цукор 2 ст. ложки
- соєвий соус 100-150 мл
- олія 200 мл
- сіль 0,5 ч.л
- окріп 1 літр
Приготування
Курку або філе порізати на порційні шматки, залити соєвим соусом і поставити у холодильник на кілька годин, краще цілий день або ніч. В глибоку сковороду з товстим дном налити олію шаром близько 1 см, добре розігріти на великому вогні. Всипати цукор і помішувати, поки цукор не розтопиться і стане золотистого кольору. Викласти в сковороду курку і обсмажити 5-7 хвилин. Скип'ятити завчасно воду, киплячою водою залити курку, щоб вона повністю покрилася водою. Посолити. Тушкувати на вогні більше середнього до повного википання води.