
Складові:
тісто:
- 0,5.л кефіру
- 100 г дріжджів
- 2 яйця
- 1 ч. л.розпушувача до тіста
- 3 ст. л. цукру
- 2 літрові банки борошна
- 200 г маргарину
начинка:
- 200 г маку
- 2 ст. л.манки
- 250 мл молока
- 4 ст. л. цукру
- 1 ст. л. варення
- 2 ст. л.масла
Приготування
Дріжджі розчинити в кислому молоці, яйця збити з цукром, маргарин розтерти з борошном та розпушувачем. З'єднати всі складники та замісити м'яке тісто, як на вареники. Посуд з тістом накрити та залишити в теплі на 1-1,5 години,щоб підросло удвічі.
Для приготування начинки,-молоко закип'ятити з цукром, всипати в нього змелений та змішаний з манкою мак і, помішуючи, кип'ятити 3-5 хв.-зварити густу манну кашу. Наприкінці додати масло та варення. Накрити кришкою та залишити до повного охолодження.
Тісто розділити на три частини, а кожну розкачати і розрізати на 4 сектори.
Накладати начинку і формувати рогалики. Викласти на застелену папером бритванку, дати підійти. Змастити яйцем.
Ставимо в розігріту духовку пекти до рум'яного.
Готові рогалики густо посипати цукор-пудрою.
Джерело: Дріжджі розчинити в кислому молоці, яйця збити з цукром, маргарин розтерти з борошном та розпушувачем. З'єднати всі скла