Складові:
для тіста:
- 600 г картоплі
- 200-250 г пшеничного борошна
- 30 г вершкового масла
- 1 куряче яйце
- сіль
для начинки:
- 500 г слив, абрикос, вишень, черешень, полуниці
для поливки (обсипки):
- 80 г розтопленого вершкового масла
- 120 г панірувальних сухарів
- 40 г вершкового масла для обсмажування панірувальних сухарів
- 120 г цукрової пудри
або мелений мак змішаний з цукровою пудрою (50-100 г)
або молоті горіхи змішані з цукровою пудрою (50-100 г)
Приготування
Картоплю помити, зварити у шкірці. Як охолоне очистити, натерти на на великій терці (як для моркви).
Потім додати борошно, сіл , масло, яйце і замісити тісто. Тісто не має липнути до рук (якщо липне додайте борошно).
Тісто розкачуємо на посипаній борошном дошці товщиною близько 1 см, нарізаємо невеликими квадратами (або можна видавити стаканом ). На кожен квадрат (кружок) покласти вимиту зрілу сливу без кісточки (абрикосу, цукат, вишню, черешню, полуницю), кути квадрата защипати і сформувати кульку.
Кнедлі (гомбовці) варимо у підсоленій киплячій воді 5-10 хв (час засікаємо після закипання) .
Готові кнедлики (гомбовці) викладаємо шумівкою в миску.
І посипаємо за вашим бажанням.
Можна залити розтопленим маслом, змішаним з обсмаженими панірувальними сухарями, і відразу ж подати до столу.
Я обкачувала кнедлі (гомбовці) у змішаному із цукровою пудрою макові (молотий на кофемолці) та у мигдальній пудрі (мигдальні пелюстки змішала з цукровою пудрою і помолола у кофемолці).
Джерело: Картоплю помити, зварити у шкірці. Як охолоне очистити, натерти на на великій терці (як для моркви). Потім додати борошн