Сирник маково-цитрусовий дует

Складові:
тісто:
- 250 г маргарину
- 3 ст. л. цукру
- 400 г борошна
- 1 яйце
- 4 ст. л. какао
- 0,5 ч. л. меленої кориці

маково-сирний та цитрусово-сирний прошарки:
- 1,4 кг домашнього сиру
- 8 яєць
- 10 ст. л. цукру
- 2 ст. л.борошна
- 2 ст. л. картопляного крохмалю
- 1 апельсин
- 5-6 ст. л. маку

Приготування
Мак запарити і змолоти,з апельсина зняти цедру,білий шар видалити,щоб не гірчила начинка і разом з м'якоттю змолоти. В двох окремих посудинах за допомогою блендера змішати всі одинакові складники для двох сирних прошарків,додавши до однієї частини мак,а до іншої апельсин. Якщо сирна маса з апельсином буде зарідка,то можна додати крохмалю на ложку більше ніж вказано в рецепті.

Для тіста-основи перетерти сухі інгредієти з м'яким маргарином,вкінці для в'язкості додати яйце.

Рівномірно викласти тісто по формі (я брала розміром 25х35 см),попередньо вистеливши пергаментним папером. Ущільнити тісто рукою. Викласти на тісто маково-сирну суміш,а на неї суміш з апельсином.

Поставити до розігрітої духовки і випікати близько 40 хвилин при температурі 180 С, потім температуру зменшити до 160 С і пекти ще 15-20 хвилин. Охолодити в формі. Коли повністю вистигне,можна обережно підтримуючи за папір перекласти на дошку.



Джерело: Мак запарити і змолоти,з апельсина зняти цедру,білий шар видалити,щоб не гірчила начинка і разом з м'якоттю змолоти. В д
close
Додати свій рецепт